Hozzávalók:
40 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor (6 g)
15 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
15 dkg porcukor
4 tojás sárgája
2 dl tejföl
Elkészítés:
- A lisztet összekeverjük a sütőporral és porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojások sárgáját, végül a tejföllel összegyúrjuk.
- Kellemes tapintású, könnyen nyújtható, nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Ha picit ragad, akkor adjunk még hozzá kicsi lisztet, vagy ha keménynek érezzük, adjunk még hozzá pici tejfölt.
- Tetszés és ízlés szerint nyújthatjuk, szaggathatjuk, vagy kiflikké formázzuk, tekerjük... lekvárral, diós-, kókuszos- vagy mákos töltelékkel tölthetjük. Sokféle formájú és ízesítésű aprósütit készíthetünk ebből a tésztából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése