Hozzávalók:
4 személyre
35 dkg spagetti
1 közepes cukkini
2 dl tejszín (nálam most tejföl)
3 evőkanál olívaolaj (vagy napraforgóolaj)
20 dkg bacon (nálam most sonka)
4 nagyobb gerezd fokhagyma
6 dkg reszelt parmezán vagy esetleg más kemény sajt
(nálam most kézműves kemény sajt)
1 db tojássárgája
só ízlés szerint
őrölt bors ízlés szerint
egy kis csokor petrezselyemzöld (elhagyható)
Elkészítés:
- Egy fazékba felteszünk főni vizet egy csipet sóval és megfőzzük a tésztát (forrástól számítva kb. 7-8 percig főzzük).
- A bacont vagy a sonkát hosszú, vékony csíkokra vágjuk, a megmosott/meghámozott cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a megtisztított fokhagymát apróra vágjuk.
- Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk a sonkát vagy a bacont. Hozzáadjuk a cukkinit, kis ideig együtt pároljuk közepes lángon, majd hozzáadjuk a fokhagymát is és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Néha-néha megkavargatjuk.
- Amíg a sonka és cukkini együtt párolódik, addig egy kis tálkában összekeverjük a tejszínt (vagy tejfölt) a tojássárgájával, reszelt sajttal és pici sóval, borssal.
- A megfőtt/leszűrt tésztát összekeverjük a sonkás-cukkinis-fokhagymás "cuccal", majd hozzáadjuk a tejszínes-tojásos-sajtos szószt is és alacsony lángon 1-2 percig, kevergetve összefőzzük.
- Tálaláskor hintsünk rá kis reszelt sajtot és apróra vágott petrezselyemzöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése