Hozzávalók:
22x36 cm-es tepsihez
6 db tojás
15 dkg cukor
3 evőkanál víz
16 dkg liszt
1 csomag sütőpor
+ ízlés szerint sárgabarack lekvár (vagy más lekvár)
Elkészítés:
- A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét és a cukor felét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukor másik felével krémesre/habosra keverjük (fehéredésig), majd hozzákeverjük a vizet is.
- A fehérjehabhoz hozzáadjuk a sárgája masszát, a liszttel elkevert sütőport is beleszitáljuk és óvatosan összekeverjük.
- Beleöntjük a kivajazott/lisztezett tepsibe és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 percig sütjük (hagyományos sütőben is lehet). A sütési idő csak tájékoztató jellegű, sütőtől függően eltérhet - végezzünk tűpróbát!
- A kihűlt tésztát kettévágjuk függőlegesen, lekvárral megkenjük az egyik lapot, majd ráhelyezzük a másik lapot, enyhén rányomjuk. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és szeletelve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése