Magamról

Saját fotó
Nagykáta, Pest., Hungary
MAGAMRÓL:MAGYARORSZÁGON-NAGYKÁTÁN SZÜLETTEM.ITT ÉLEK.EGY LÁNYOM , EGY FIAM ,ÉS NÉGY UNOKÁM VAN. 41 ÉVIG DOLGOZTAM,A MUNKÁMAT NAGYON SZERETTEM.JELENLEG A CSALÁD AZ ÉLETEM KÖZPONTJA.SZERETEM A VIRÁGOKAT, SOKAT KERTÉSZKEDEM-ÉS AZ UNOKÁIMMAL FOGLALKOZOM.KEVÉS SZABAD IDŐMBEN INTERNETEZEM.70 ÉVES MÚLTAM. SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK AZ ÚJ OLDALAMON.RÉGI PPS-EK A KATT IDE KÉPEN MEGTALÁLHATÓK

Régi pps lapom itt:

2020. november 8., vasárnap

darált húsos, hagymás makaróni:

 

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg darált hús
  • 40 dkg makaróni
  • 1 db paprika
  • 1 db újhagyma
  • bors
  • zsiradék
  • Elkészítés:

    A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold puhára a húst körülbelül 15 perc alatt. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. Közben rakd hozzá a kis darabokra vágott paprikát. 

    Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát. Szórj hozzá egy teáskanál sót, és főzd az utasításon található ideig. Szűrd le a tésztát, majd forgasd a darált húshoz, és keverd jól össze. Érdemes meghagyni egy-két decit a főzőléből. Ha száraznak találod a tésztát, önts hozzá. Tálaláskor szórd meg zöldhagymával. 
    Itt a könnyed, zöldséges tésztasaláták ideje: ez a spárgás változat gyorsan elkészül, és laktató.  

    SPÁRGÁS TÉSZTASALÁTA

    • 500 gramm tészta (penne, fusilli)
    • 500 gramm zöld spárga
    • 8 darab koktélparadicsom
    • 1 darab lilahagyma
    • fél darab kígyóuborka
    • fél fej brokkoli
    • opcionális sajt, kaliforniai paprika

    Dresszing

    • 280 gramm görög joghurt
    • 4 evőkanál citromlé
    • 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
    • 4 evőkanál olívaolaj
    • 1 evőkanál méz
    • ízlés szerint só, bors
    • Elkészítés:

      A dresszing hozzávalóit tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítsük.

      Tisztítsuk meg a spárgát, szedjük le a kemény, fás részeit, vágjuk kisebb darabokra. A brokkolit szedjük rózsáira.

      Forraljunk fel vizet egy csipet sóval, főzzük ki a tésztát, majd az utolsó 2 percben adjuk hozzá a spárgát és a brokkolirózsákat is. Szűrjük le őket, majd öblítsük át hideg vízzel.

      A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, az uborkát karikázzuk fel, majd vágjuk negyedekbe. A koktélparadicsomokat felezzük el, a sajtból és a paprikából (ha használunk) vágjunk vékony szeleteket.

      Tegyünk minden zöldséget és a tésztát egy nagy tálba, keverjük őket össze, öntsük rá a dresszinget, alaposan vegyítsük el a hozzávalókat.

      Tegyük hűtőbe pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése