Hozzávalók 4 személyre:
- 40 dkg darált hús
- 40 dkg makaróni
- 1 db paprika
- 1 db újhagyma
- só
- bors
- zsiradék
Elkészítés:
A vöröshagymát aprítsd fel, és kevés zsiradékon dinszteld meg. Rakd hozzá a darált húst, és kevergesd fehéredésig. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd párold puhára a húst körülbelül 15 perc alatt. Ha szükséges, önts hozzá kevés vizet. Közben rakd hozzá a kis darabokra vágott paprikát.
Tégy fel egy nagy fazékban vizet forrni. Amikor lobog, dobd bele a tésztát. Szórj hozzá egy teáskanál sót, és főzd az utasításon található ideig. Szűrd le a tésztát, majd forgasd a darált húshoz, és keverd jól össze. Érdemes meghagyni egy-két decit a főzőléből. Ha száraznak találod a tésztát, önts hozzá. Tálaláskor szórd meg zöldhagymával.
SPÁRGÁS TÉSZTASALÁTA
Itt a könnyed, zöldséges tésztasaláták ideje: ez a spárgás változat gyorsan elkészül, és laktató.- 500 gramm tészta (penne, fusilli)
- 500 gramm zöld spárga
- 8 darab koktélparadicsom
- 1 darab lilahagyma
- fél darab kígyóuborka
- fél fej brokkoli
- opcionális sajt, kaliforniai paprika
Dresszing
- 280 gramm görög joghurt
- 4 evőkanál citromlé
- 1 gerezd fokhagyma (zúzott)
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál méz
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A dresszing hozzávalóit tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítsük.
Tisztítsuk meg a spárgát, szedjük le a kemény, fás részeit, vágjuk kisebb darabokra. A brokkolit szedjük rózsáira.
Forraljunk fel vizet egy csipet sóval, főzzük ki a tésztát, majd az utolsó 2 percben adjuk hozzá a spárgát és a brokkolirózsákat is. Szűrjük le őket, majd öblítsük át hideg vízzel.
A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, az uborkát karikázzuk fel, majd vágjuk negyedekbe. A koktélparadicsomokat felezzük el, a sajtból és a paprikából (ha használunk) vágjunk vékony szeleteket.
Tegyünk minden zöldséget és a tésztát egy nagy tálba, keverjük őket össze, öntsük rá a dresszinget, alaposan vegyítsük el a hozzávalókat.
Tegyük hűtőbe pár órára, de az a legjobb, ha egy egész éjszakára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése