50 dkg darált marhahús
Elkészítés:
1. A sütőt jó forróra (210 °C-ra) bemelegítjük. Egy tepsit kizsírozunk. A darált húst a paradicsompürével, a hagymával és a rozmaringgal összedolgozzuk, kissé megsózzuk. 4 részre osztva mindegyiket vizes kézzel 12 cm hosszú rúddá sodorjuk.
2. Az olajat a vajjal teflonserpenyőben megforrósítjuk, és a hengereket körös-körül 4 perc alatt erős lángon sütjük. Majd a lángot mérsékelve, még 5 percig sütjük, néha megfordítjuk. Papírtörülközőn leitatjuk.
3. A töltelékhez a vajat megforrósítjuk, és a zellert, a gombát meg a fokhagymát takaréklángon, kevergetve, 2 percig pároljuk. A konyakot és a tejszínt beleöntjük, még 2 percig pároljuk, amíg kissé be nem sűrűsödik.
4. A tésztát négy darabba vágjuk, liszttel meghintett deszkán 25 x 15 cm-es négyszögletű lapokká nyújtjuk. A tölteléket a közepére terítjük, a kisült húsrudakat ráfektetjük. Az üresen maradt tésztát tejjel megkenjük, és szorosan a húsra tekerjük. A tepsire fektetjük, nem túl közel egymáshoz, tejjel megkenjük, és a sütőben 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése