Magamról

Saját fotó
Nagykáta, Pest., Hungary
MAGAMRÓL:MAGYARORSZÁGON-NAGYKÁTÁN SZÜLETTEM.ITT ÉLEK.EGY LÁNYOM , EGY FIAM ,ÉS NÉGY UNOKÁM VAN. 41 ÉVIG DOLGOZTAM,A MUNKÁMAT NAGYON SZERETTEM.JELENLEG A CSALÁD AZ ÉLETEM KÖZPONTJA.SZERETEM A VIRÁGOKAT, SOKAT KERTÉSZKEDEM-ÉS AZ UNOKÁIMMAL FOGLALKOZOM.KEVÉS SZABAD IDŐMBEN INTERNETEZEM.70 ÉVES MÚLTAM. SZERETETTEL KÖSZÖNTELEK AZ ÚJ OLDALAMON.RÉGI PPS-EK A KATT IDE KÉPEN MEGTALÁLHATÓK

Régi pps lapom itt:

2019. január 2., szerda

Zöldséges zöldbableves húsgombócokkal

HOZZÁVALÓK:
  • kb. fél dl olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • só (ízlés szerint - nálam 2 teáskanál volt)
  • 2 kávéskanál pirospaprika
  • 30-35 dkg mirelit zöldbab
  • 1 db burgonya bors
  • 1 db babérlevél (elhagyható)
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • a húsgombócokhoz:
  • 40 dkg darált marhahús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • bors
ELKÉSZÍTÉS:
A hagymát apróra vágjuk, majd a felhevített olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a megpucolt, majd vékony csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát és összekeverjük.

Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, majd felöntjük vízzel és felforraljuk. Hozzáadjuk a zöldbabot, borsozzuk, babérlevéllel és 1-2 gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük, majd lassú tűzön főzzük tovább. Amikor a zöldbab már félpuha, hozzáadjuk a megpucolt, majd kockákra vágott burgonyát is.

A húsgombóchoz a darált húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával és sóval, borssal ízesítjük. Vizes kézzel kisebb golyókat formázunk belőle, és óvatosan a forró levesbe ejtjük őket. Lassú tűzön készre főzzük.

A tejfölből és a lisztből habarást készítünk, majd a leves forró levéből egy merőkanállal hozzáadunk, elkeverjük, ezután a leveshez adjuk. Így elkerülhetjük, hogy a tejföl kicsapódjon a levesben. Megszórjuk apróra vágott friss petrezselyemmel, majd a tűzhelyet lekapcsoljuk. Friss kenyérrel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése