Hozzávalók
- 5 liter víz
- 7,5 dl 20%-os ecet
- 1 kg cukor
- 5 evőkanál só
- 2 púpos kávéskanál borkénpor
- 1 kávéskanál nátrium-benzoát
Elkészítés
10 perc
- Az összes hozzávalót egy nagy fazékba öntjük és addig keverjük, amíg teljesen feloldódik minden hozzávaló. Utána flakonokba töltjük, rátekerjük a kupakot és felhasználásig a spájzba tároljuk.Mivel az apró uborkát szeretjük egyszerre csak 1-2 üvegre való van. Megmosom az ubikat, tiszta üvegbe fűszereket rakok, bele az ubi, ráöntöm a kész levet, lezárom és mehet a polcra! Csalamádénál lereszeltem minden hozzávalót, kevés egész köményt kevertem hozzá, belenyomkodtam a tiszta üvegekbe, felöntöttem a lével, lezártam és ment a polcra! Ez a lé kb. 25 üveg csalamádéhoz elég!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése